ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Γράφει ο Μιχάλης Μπελέγρης

Για την Team Code Zero , το 2018 ξεκίνησε με την επίτευξη μίας πολύ σημαντικής συνεργασίας. Η χιώτικη αλυσίδα καταστημάτων mastihashop και η ομάδα μας, ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους για την παρούσα χρονιά. Η “κόκκινη” ομάδα με χορηγό την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone που συστήθηκε στο κοινό το 2011 έριξε αυλαία με τον αγώνα της Υδρας τον Μάρτιο του 2018. Ο Απρίλιος βρήκε την ομάδα μας να προβάρει τα μάυρα αυτοκόλλητα του σκάφους της και να ταξιδεύει τα καταστήματα mastihashop στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου.

 

Athens Sailing Circuit – Athens Trophy 2018 ©Nikos Alevromytis

2η Θέση στο Athens Trophy 2018

Η πρώτη αγωνιστική παρουσία της Team Code Zero – Mastihashop πραγματοποιήθηκε στο Athens Trophy 2018 που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας. Σε δύο Σαββατοκύριακα στις αρχές Μαίου η ομάδα μας, κατέκτησε την 2η θέση πίσω από το σκάφος Bullet (TP 52) της ομάδα του Σίμου Καμπουρίδη και Νίκου Σινούρη.  Μετά από 4 συνεχείς συμμετοχές (2015-2018) καταφέραμε να ανέβει στο βάθρο της διοργάνωσης γεμίζοντας με πολλά χαμόγελα όλα τα μέλη της.

 

 

 

 

Athens Sailing Circuit – Athens Trophy 2018 ©Nikos Alevromytis

1η Θέση στην Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα ΝΟΕ

Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα από το Athens Throphy 2018, η ομάδας μας επίσης για 4η συνεχή χρονιά συμμετέχει στην Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.  Μετά από εννέα ιστιοδρομίες η Team Code Zero – Mastihashop κατακτάει την 1η θέση παρουσιάζοντας σταθερότητα για δεύτερη συνέχη διοργάνωση στα νερά του Σαρωνικού Κόλπου.

 

 

 

 

 

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018 | Credits : Nikos Pantis

2η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018

Το “μαύρο” σκάφος, έχοντας πραγματοποιήσει σταθερές αγωνιστικές εμφανίσεις στα νερά του Σαρωνικού, βάζει πλώρη για 8η συνεχή χρονιά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας. Το 2018 η κορυφαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση φιλοξενείται απο τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης στον Μαρμαρά Χαλκιδικής. Σε μία εξαιρετικά φιλόξενη περιοχή η ομάδα μας καλείται να ξεπεράσει την πολύ κακή ιστιοπλοϊκή παράδοση που έχει στο συγκεκριμένο στίβο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξεκινάει με τις καιρικές συνθήκες να είναι ασταθείς, την γνωστή ¨μπουκαδούρα” να μην κάνει την εμφάνιση της και με ένα πολύ κακό αποτέλεσμα στην πρώτη ιστιοδρομία  να την αφήνει αρκετά πίσω στην διεκδίκηση μίας εκ των τριών θέσεων του βάθρου. Παρά την κακή εκκίνηση, το εξαιρετικά καλό κλίμα μεταξύ των μελών της Team Code Zero – Mastihashop, αλλά και η αυτοπεποίθηση που έχει δημιουργηθεί από τις προηγούμενες διοργάνωσεις έφεραν μία σειρά καλών αποτελεσμάτων δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα μας να κατακτήσει την 2η θέση και να επανέλθει στο βάθρο του Πανελήνιου Πρωταθλήματος σε συνέχεια των εμφανίσεων του 2014 και του 2016.

 

 

Aegean Regatta 2018 | Credits: Nikos Pantis

2η Θέση στην Aegean Regatta 2018

H 18η Aegean Regatta ετοιμάζεται να ανοίξει πανιά και η Team Code Zero – Mastihashop, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την γιορτή ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο. Κανένα από τα μέλη της Team Code Zero δεν έχει κρύψει την αγάπη του για αυτή την διοργάνωση, καθώς σε αυτήν η ομάδα μας χρωστάει ένα μεγάλο μέρος της ύπαρξης της. Παρά την ιδιαίτερη σημασία της διοργάνωσης για την ομάδα μας, δεν κατέστει εφικτό να συνδεθεί και με σημαντικές επιδόσεις σε αυτά τα 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας. Έχοντας κάνει μία θετική παρένθεση το 2012 χρονιά κατά την οποία κατακτήσαμε την 3η θέση, τις υπόλοιπες χρονιές παραμείναμε μακριά από το βάθρο των τριών θέσεων. Η φετινή διοργάνωση ξεκίνσηε με μία γρήγορη και απαιτητική ιστιοδρομία από την Σκύρο στα Λιμνιά της Χίου φέρνοντας την ομάδα μας στην 2η θέση. Την ίδια θέση διατηρήσαμε και στην επόμενη ιστιοδρομία με προορισμό το λιμάνι της Χίου, ενώ την τελευταία ημέρα με την ολοκλήρωση της 4ης ιστιοδρομίας βρθήκαμε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης. Δυστυχώς για εμάς η 5η ιστιοδρομία επεφύλαξε μία σειρά αστοχιών και μικρών λαθών κάτι που μας στέρησε για λίγα δευτερόλεπτα την 1η θέση και μας άφησε στην 2η θέση του βάθρου, πίσω από την “Ανατέλουσα Αφροδίτη” του Γιώργου Αυγερινού.

 

 

Aegean Regatta 2018 | Credits: Nikos Pantis

Μία υπέροχη χρονιά λοιπόν…

Μία καλή αγωνιστική χρονιά μπορείς να κριθεί από το σύνολο των αποτελεσμάτων που μία ομάδα μπορεί να επιτύχει. Αδιαμφισβήτητα το 2018 ήταν μία τέτοια χρονιά για την ομάδα μας, όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Για  τις απαιτήσεις των ανωτέρω διοργανώσεων η Team Code Zero – Mastihashop  κατάφερε να τις διαχειριστεί με την ενεργοποίηση 20 μελών της. Ο σταθερός κορμός της ομάδας συμπληρώθηκε από νέες προσθήκες, αλλά και από την εμπειρία μελών της “πρώτης εποχής” φτιάχνοντας ένα πολύ καλό κλίμα στα εύκολα και στα δύσκολα. Με την χρονιά να οδεύει προς την ολοκλήρωση της, αυτό που μένει σε όλους μας, είναι ότι φέτος “απολαύσαμε” την ιστιοπλοΐα μας.

 

Aegean Regatta 2018 | Credits: Nikos Pantis

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν το ίδιο έαν δεν είχε υπάρξει η ουσιαστική παρουσία του Στέλιου Σωτηρίου στην ομάδα μας. Ένα προς ένα όλα τα μέλη της Team Code Zero αναγνωρίζουν ότι η παρουσία του δικού μας πλεόν “κοντού”  από τον Νοεμβριο του 2016 εως και σήμερα έχει βοηθήσει στην εξέλιξη τόσο του καθενός ξεχωριστά όσο και της ομάδας στο σύνολο της. Προς την ίδια κατεύθυνση ιδιαίτερως θετική και ως προς το αποτέλεσμα και ως προς την εξέλλιξη μας ήταν η παρουσία του Θοδωρή Τσουλφά στην Aegean Regatta 2018, όπως και του Βαγγέλη Καφετζιδάκη που την τελευταία στιγμή κλήθηκε να καλύψει το κενό του Στέλιου Σωτηρίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2018.

 

 

Aegean Regatta 2018 | Credits: Nikos Pantis

Η επόμενη ημέρα

Η επόμενη ημέρα βρίσκει το μυαλό όλων μας στον Iούνιο του 2019. Η Team Code Zero – Mastihashop έχοντας  οκτώ μηνές μπροστά της, καλείται να κάνει την υπέρβαση. Πρόθεση της ομάδας είναι η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Sibenik της Κροατίας. Η συμμετοχή στον μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό αγώνα και μάλιστα εκτός των ελληνικών συνόρων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα με πολλαπλές απαιτήσεις. Άλλη μία πρόκληση λοιπόν για αυτή την παρέα….