ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ

Η καρδιά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας το 2019 ξεκινάει να χτυπά στο Sibenik της Κροατίας. Τα 115 σκάφη που έχουν δηλώσει συμμετοχή, καταφθάνουν στις Δαλματικές Ακτές με τις ομάδες να πραγμσατοποιούν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν την εκκίνηση της διοργάνωσης.

Τα μέλη της Team Code Zero Mastihashop, από την Πέμπτη 30 Μαίου βρίσκονται στην όμορφη κροάτικη πόλη, προετοιμαζόμενα για την έναρξη της μεγαλύτερης ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης.

Τα σκάφη με απόφάση της διοργανώτριας αρχής έχουν χωρισθεί σε τρεις κατηγορίες, την ORC A, την ORC B και την ORC C.  Τα σκάφη των κατηγοριών B και τα μισά της A  ελλιμενίζονται στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, ενώ τα σκάφη της κατηγορίας C με τα υπόλοιπα από την Α θα φιλοξενηθούν στην D Marine του Sibenik.

«Η ελληνική γειτονία του Παγκοσμίου»

Στην “ελληνική” γειτονιά του λιμανιού του Sibenik, βρίσκονται ήδη εκτός από την χιώτικη ομάδα, το σκάφος Velos των Ολυμπιονικών Μάντη – Καγιαλή, το νεοαφιχθέν σκάφος Pete, των Πελεκανάκη – Παλαιολόγου, το κυπριακό σκάφος Iron FX του Μάρκου Κασιουρή με Tactician τον Δημήτρη Αλεβιζάκη, ενώ λίγο παραπέρα βρίσκεται το ρουμάνικο σκάφος με Tactician τον Θεσσαλονικιό Θανάση Μπαξεβάνη. Τα υπόλοιπα ελληνικά σκάφη, Ex- Officio του Θοδωρή Τσουλφά, Anax του Νίκου Αναγνώστου, Tamumm του Α. Κατιγιαννάκη και Blue Line του Γ. Δρακόπουλου ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις της μαρίνας.

”Προετοιμασία και Registration”

Από αύριο Παρασκευή 31 Μαίου και μέχρι την Σάββατο 01 ιουνίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί το registration των ομάδων στην διοργάνωση, ενώ αναμένεται η άφιξη και των υπολοίπων σκαφών.

Η διοργάνωση ανοίγει την αυλαία την Δευτέρα 03 Ιουνίου με τον μεγάλο offshore αγώνα διάρκειας 36 ωρών, ενώ την Κυριακή οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία τελευταία δοκιμή στο test race της διοργάνωσης.

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθουν λίγα μίλια ανατολικά απο τον κόλπο του Sibenik, με την εκριβή τοποθεσία να αναμένεται να καθοριστεί απο την επιτροπή αγώνων στη συνάντηση κυβερνητών του Σαββάτου.

’’Ενθουσιασμός, προετοιμασία και ανυπομονεσία’’

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την παρουσία μας σε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Είναι η πρώτη μας παρουσία  σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το γεγονός αυτό μας προκαλεί ενθουσιασμό. Σήμερα αφιερώσαμε τον χρόνο μας στο σκάφος, ώστε να το προετοιμάσουμε. Τις επόμενες δύο ημέρες θα έχουμε την δυνατότητα να προπονηθούμε στα νερά της περιοχής και να κάνουμε τις τελευταίες δοκιμές. Με 50 σκάφη στην κατηγορία μας, ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ έντονος και περιμένουμε με ανυπομονεσία την πρώτη εκκίνηση”. Αναφέρει η Βίκη Λιούμη pitwoman της ομάδας.

‘Χορηγοί και Υποστηρικτές’

H Team Code Zero έχει ως χορηγό και για το 2019 τα καταστήματα Mastihashop, ενώ υποστηρίζται στην προσπάθεια της από τις επιχειρήσεις Canteen, Caffe Mollinari, Pura Vida Cafe, Majestic Cruises, Allianz Στασινόπουλος, Mesogeios Food και Πυλώνας Κατασκευαστική.

 

Ακολουθηπστε την Team Code Zero στην σελίδα της στο Facebook “Team Code Zero” και στο instagram “teamcodezero”