ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ 2019 SIBENIK | CROATIA | 01-09 / 06/ 2019

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας για το 2019 θα διεξαχθεί στο Sibenik της Κροατίας από την 01η έως την 09η Ιουνίου 2019. Στην λίστα των συμμετεχόντων σκαφών βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές η χιώτικη ομάδα Team Code Zero – Mastihashop. Η ιστιοπλοϊκή ομάδα, από το νησί της μαστίχας θα κληθεί να καλύψει μία απόσταση 750νμ από την Χίο ως το Sibenik για να βρεθεί στην γραμμή εκκίνησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

 

 

Μέχρι στιγμής στην λίστα συμμετεχόντων έχουν εγγραφεί πενήντα εννέα (59) σκάφη, από δώδεκα (12) διαφορετικές χώρες με την Ιταλία να βρίσκεται στην πρώτη θέση με είκοσι πέντε (25) σκάφη ήδη. Η οργανωτική επιτροπή, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε τρεις κατηγορίες ORC A, ORC B, ORC C, με κριτήριο επιλογής το συντελεστή CDL. Η Team Code Zero – Mastihashop θα συναγωνισθεί σκάφη της κατηγορίας ORC B, που μέχρι σήμερα ανέρχονται σε είκοσι δύο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, όπου θα καθοριστεί και ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων σκαφών.

Η χιώτικη ομάδα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της από τον Νοέμβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019, υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Σωτηρίου, που για τρίτη συνεχή χρονιά θα βρίσκεται στο δυναμικό της Team Code Zero.

 

 

Αποτελεί την μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή πρόκληση για όλους μας. Σε αυτά τα εννέα χρόνια που η ομάδα μας βρίσκεται στην ενεργό δράση, καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Θα βρεθούμε στην γραμμή εκκίνησης μεταξύ σκαφών που έχουν δύο ή τρεις συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ήδη έχουν χτίσει ψυχολογία σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις. Είναι βέβαιο ότι η συμμετοχή μας αποτελεί εμπειρία ζωής και είμαστε ιδιαιτέρως ανυπόμονοι για την έναρξη της διοργάνωσης. Όλα τα μέλη της ομάδας μας δουλεύουν συντονισμένα ώστε να ικανοποιήσουμε όλες τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να συμμετάσχουμε στην διοργάνωση. Το κόστος για την συμμετοχή είναι υψηλό τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και για την μεταφορά του σκάφους και της ομάδας στο Sibenik της Κροατίας. Είμαστε ευτυχείς που για δεύτερη συνεχή χρονιά τα καταστήματα Mastihashop υποστηρίζουν την προσπάθεια μας αποτελώντας τον κεντρικό χορηγό της ομάδας, ενώ παράλληλα μία σειρά υποστηρικτών που σταδιακά θα ανακοινωθούν έρχονται να συνδράμουν την φετινή αγωνιστική χρονιά» σχολιάζει ο Γιώργος Καρούλας μέλος της Team Code Zero από το 2016.

 

 

 

 

 

  

 

Ακολουθήστε την ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωθείτε για την προσπάθεια της στην ρότα για το ORC Worlds .

teamcodezero 

 Team Code Zero 

website: www.codezero.gr