ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΥΔΡΑ 2019

Ο Αγώνας Ελληνικής Επανάστασης – Ύδρα 2019 για 46η συνεχή χρονιά ανοίγει πανιά και οδηγεί τον μεγαλύτερο μέρος του στόλου του Σαρωνικού (και όχι μόνο) στο γραφικό νησί της Ύδρας, με τον ΠΟΙΑΘ να έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης.

63 ΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Όπως κάθε χρόνο τα σκάφη του στόλου χωρίζόμενα σε δύο κατηγορίες (Orci και  Οrc Club), είχαν να καλύψουν την απόσταση των 36νμ που χωρίζει το Μικρολίμανο από την Ύδρα. Εξήντα τρία (63) σκάφη βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης, 30 στην μία κατηγορία και 33 στην άλλη.  Παραδοσιακά η διοργάνωση αποτελεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς με τις ομάδες να καλούνται εκτός των καιρικών συνθηκών να ξεπεράσουν και το μούδιασμα της απραγίας των περίπου 3 ανενεργών μηνών.

 

ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Η πρώτη ιστιοδρομία Φάληρο – Ύδρα, εκκίνησε το Σάββατο 23 Μαρτίου 11:00 από τον φαληρικό όρμο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ανεμώδεις με την ταχύτητα του ανέμου για τα 2/3 της διαδρομής να είναι μεταξύ 25-28 κόμβων βόρειας διεύθυνσης. Εκτός από το άνεμο, οι ομάδες είχαν να διαχειριστούν και το κύμα που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αναντίστοιχο του καιρού, λόγω της επίσης ανεμώδους προηγούμενης ημέρας. Λίγο πρίν τα Τσελεβίνια η ένταση του ανέμου περιορίστηκε στους 18 kts οδηγόντας τα σκάφη γρήγορα στο λιμάνι της Ύδρας.

 

4Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ TEAM CODE ZERO – MASTIHASHOP (ΦΑΛΗΡΟ – ΥΔΡΑ)

Η Team Code ZeroMastihashop, κατέκτησε την 4η θέση στην γενική κατάταξη καλύπτοντας την διαδρομή σε 4 ώρες. “Η Ύδρα αποτελεί τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για όλες τις ομάδες και αυτό αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας της. Χρειαστήκαμε λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστούμε μέσα στο σκάφος, να βρούμε τους αυτοματισούς μας και να αρμενίσουμε το σκάφος. Σε συνδυασμό με τις έντονες καιρικές συνθήκες και το άγχος ώστε να μην γίνε κάποια ζημιά, οδήγησαν σε κάποια λάθη και μας κόστισαν. Στην διοργάνωση βρισκόμαστε συνεχόμενα από το 2012, ίσως αυτή να είναι μία από τις ανταγωνιστικότερες γεγονός που δεν συγχωρεί λάθη και αδράνεια. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να διατηρούθε σε υψηλή θέση και να αναζητήσουμε μία θέση μέσα στο βάθρο των νικητών στην δέυτερη ιστιοδρομία. Φέτος ο στόλος ευτυχώς αύξήθηκε και σε ποσότητα και σε ποιότητα κάτι που μας δημιουργεί ενθουσιασμό και αυξάνει τις προκλήσεις.”

Τα αποτελέσματα της ιστιοδρομίας εδώ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ (ΥΔΡΑ – ΦΑΛΗΡΟ)

Η δεύτερη ιστιοδρομία Υδρα Φάληρο, εκκινησε την Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 10:00 με τα σκάφη να ταξιδεύουν αρχικά όρτσα με  άνεμο ανατολικό – βόρειο ανατολικό  έντασης εως 8 kts. Προοδευτικά και ενώ τα σκάφη περνούσαν τα Τσελεβίνια, η διέυθυνση του ανέμου γύρισε δεξιότερα με νότιοανατολικούς ανέμους, έντασης εως 6kts.  “Ξεκινήσαμε αρκετά καλά βρεθήκαμε στα πρώτα σκάφη του στόλου και διατηρήθηκαμε σε ακόμη καλύτερη θέση μέχρι το Μόδι. Η μικρή ένταση του ανέμου έδινε και έπαιρνε ευκαιρίες σε σκάφη να κινηθούν μεταξύ των υπολοίπων σκαφών του στόλου. Επιλέξαμε να μείνουμε στην αριστερή πλευρά του στίβου περιμένοντας τα σιγόντα της μπουκαδούρας, κάτι που όμως συνέβει 2νμ πριν τον τερματισμό. Κατακτήσαμε την 8η θέση στην δεύτερη ιστιοδρομία και την 5η θέη στο σύνολο του αγώνα. Φέτος ο αγώνας υπήρξε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικός με πολλές και καλές συμμετοχές. Υπήρξε ορθός διαχωρισμός των κλάσεων από την επιτροπή αγώνα, προσφέροντας έτσι μεγάλο συναγωνισμό. Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς υπήρξε μία πολύ καλή αρχή για την ομάδα μας, ξεμουδιάσαμε από τον χειμώνα, εντοπίσαμε τια αδυναμίες μας και κάναμε τον προγραμματισμό των προπονήσεων και της προετοιμασίας μας ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος”. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ & ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΩΝ

Για τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομιας πατήστε εδώ

Για τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας πατήστε εδώ

Για τα συνολικά αποτελέσματα πατήστε εδω

 

Η Team Code Zero για ακόμη μία χρονιά ταξιδεύει με τα καταστήματα Mastihashop και την φυσική μαστίχα ΕΛΜΑ.