ΤΟ 10 ATHENS TROPHY ΞΕΚΙΝΑΕΙ (UPDATE )

Το Athens Trophy αποτελεί μία και ισως την ανταγωνιστικότερη απο της διοργανώσεις που απαρτίζουν το Athens Sailing Circuit. Ο ΠΟΙΑΘ μαζί με τον ΝΟΕ προσφέρουν την ευκαιρία στις ιστιοπλοϊκές ομάδες να απολαύσουν μία ιδιαιτέρως ανταγωνιστική διοργάνωση βάσει των συμμετοχών των τελευταίων ετών.

Η Team Code Zero Mastihashop θα βρεθεί στην γραμμή εκκίνησης για 4η συνεχή χρονιά, με την φετινή διοργάνωση να αποτελεί το test event πριν την εκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Sibenik της Κροατίας.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στην μνήμη του Γιαννη Γιαπαλάκη, ενός σημαντικού ιστιοπλόου που εκτός των ιδιατέρωσαντικών επιτυχιών του στους αγωνιστικούς στίβους, δεν εγκατέλειψε ποτέ την μεγάλη του αγάπη την θάλασςα μέχρι και την τελευταία στιγμη.

«Ξεκινάμε σε λίγες ώρες το δικό μας test event ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς μέχρι τώρα η προετοιμασία μας είναι βάσει προγραμματος. Πριν το Πασχα δουλέψαμε με κάποιες προπονήσεις, προσπαθήσαμε να διορθώσουμε αδυναμίες μας και πλέον θέλουμε να τα δούμε και σε περιβάλλον αγώνα. Έχουμε 4 αγωνιστικές ημέρες μπροστά μας πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Η λιστα συμμετοχών μαρτυράει ένα πολύ ανταγωνιστικό διήμερο.» δήλωσε ο Λουκάς Φερούσης, μέλος της χιώτικης ομάδας.

 

Update 20:11 Σαββατο 04 Μαΐου 2019

Σε αντιθεση με την πρόβλεψη των προγνωστικών μοντέλων καιρού, απο το πρωι του Σαββάτου η βροχή έκανε την εμφάνιση της με τον αέρα να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί. Η επιτροπή αγώνα αποφάσισε να κρατήσει για περισσοτερο απο 2 ώρες σκάφη και πληρώματα στη στεριά περιμένοντας την σταθεροπίηση τιυ καιρού. Με μία άκαρπη προσπάθεια στις 14:00 η επιτροπή τελικά ξανάεβαλε τα σκάφη στην θάλασσα στις 16:30 ότα πλέον ο άνεμος ταθεροποιήθηκε από νότια διέυθυνση και ένταση 7-9 κόμβους.

Καβατζάρισμα της Team Code Zero Mastihashop στην Νο1 του στίβου

54ac328e-c07d-414f-8155-2a481af330e6

Στη πρώτη ιστιοδρομία του 10ου Athens Trophy η Team Code Zero Mastihashop κατέκτησε την πρώτη θέσηκαι μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς ενα test event πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, πολλών δε μάλλον όταν βρίσκεσαι στον ίδιο στίβο με τόσο αξιόλογες και ανταγωνιστικές ομάδες. Η διαφορά κρίθηκε στα δευτερόλεπτα κάτι που μαρτυρά ότι η συνέχεια της διοργάνωσης θα έχει μεγάλον ενδαιφέρον.  Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοση μας, εντοπίζουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να τις διορθώνουμε.» δήλωσε μετά την πρώτη ιστιοδρομία ο Νίκος Τζιρίνης trimmer της ομάδας

Βρείτε τα αποτελεσματα της πρώτης ιστιοδρομίας του Athens Trophy εδω